sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Ensimmäinen viikko on kulunut

Ensimmäinen viikko alkaa olla lopuillaan. Viikko on ollut täynnä uusia asioita, kokemuksia ja ennen kaikkea teetä. Sitä tarjoillaan jatkuvasti meille koulupäivämme aikana. Koulussa olemme käyneet läpi tulevaa lukujärjestystä. Tulevia vierailupaikkoja on esitelty lyhyesti, sekä olemme saaneet ensimmäisestä tulevasta vierailukohteestamme lyhyen esityksen professoriltamme "senseiltä". Ensimmäinen vierailukohteemme tulee olemaan kotisairaanhoitoa vastaava Nursing station service Tokiossa.

Tällä viikolla olemme olleet ainoastaan keskiviikkona samaan aikaan koulussa opiskelutovereidemme kanssa. Olemme viettäneet päiviä professoreidemme seurassa. Lounastaminen on aiheuttanut meille muutamia hupaisia tilanteita koulussa. Japanissa syödään lähes aina puikoilla ja se on ollut meille uusi asia. Harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa ja olemme sinnikkäästi tätä taitoa harjoitelleet. Kanssaruokailijat seuraavat usein kiinnostuneesti kuinka suoriudumme syömisestä. Meiltä kysellään myös aina maistuuko ruoka ja tietysti vastaamme myöntävästi. Tästä tulikin mieleen hauska tilanne, kun yksi meistä pureskeli läskiä täynnä olevaa sitkeää porsaan palaa. Opettaja kysyi juuri sillä hetkellä " Does it taste good?" ja täytyi vain hymyillä kohteliaasti ja jatkaa lihan jauhamista. Pääosin japanilainen ruoka on kuitenkin ollut maittavaa.

Henkilön Milia Lampimäki kuva.
Tässä osa tutoroppilaistamme jotka tapasimme keskiviikkona


Koulun lisäksi olemme tällä viikolla kerinneet tehdä myös muutakin. Olemme kierrelleet Shinjukussa ja Shibuyassa, jotka ovat kuuluisia mm. hyvistä ostomahdollisuuksistaan. Vaatekaupoissa kiertely onkin toiminut hyvänä vastapainona koulun alkamisesta johtuneeseen stressiin. Perjantaina iltana menimme viettämään alkanutta viikonloppua Roppongin alueelle. 

Henkilön Milia Lampimäki kuva.
Shinjuku

Henkilön Milia Lampimäki kuva.
Shibuya


Jetlag on vaivannut  erityisesti Heliä ja Miliaa tällä viikolla. Nukkuminen onkin venähtänyt melko myöhälle lähes joka ilta. Toisaalta on ollut mukava jutella päivän tapahtumista, sillä päivittäin tulee vastaan uusia ja vieraita asioita/tapoja, joihin tulee kiinnitettyä huomiota. Yöllä on ollut mukava ihailla asuntomme ikkunasta Tokyo toweria, sillä tornin valaistus vaihtuu päivittäin. 

Vaikka tämä viikko onkin ollut väsyttävä kaiken uuden vuoksi, odotamme silti mielenkiinnolla tulevaa viikkoa. Tokio on tehnyt meihin jo lähtemättömän vaikutuksen, vaikka olemmekin olleet täällä vasta hetken. 

Ps. Olemme avoimia ehdotuksille jos haluatte kuulla jostain asiasta erityisesti :) 
                                                               
Henkilön Milia Lampimäki kuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti